Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meno erdvės VILEIŠIO18 antrą kartą tampa naujų galimybių platforma nepriklausomiems kūrėjams

Vilniuje Antakalnyje įsikūrusios meno erdvės Vileišio18 jau antrus metus iš eilės rengia ir įgyvendina nepriklausomų scenos meno profesionalų kūrybos pristatymo projektą V18 ATVIRA ERDVĖ’24, finansuojamą Lietuvos kultūros tarybos.
„Beauty of the beast“
„Beauty of the beast“ / Kūrėjų nuotr.

Šis projektas tampa reikšminga platforma nepriklausomiems kūrėjams, suteikiant jiems galimybę pristatyti savo darbus, megzti ryšius su auditorija ir plėsti savo meninio stiliaus gerbėjų bendruomenę.

Platforma ne tik didina meno kūrinių prieinamumą Vilniaus mikrorajonuose, bet ir suburia įvairių sričių kūrėjus, kurie demonstruoja, jog įdomūs ir aktyvūs meniniai renginiai gali vykti ne tik miesto centre.

Šiais metais projekto programoje pristatomi net aštuoni scenos meno kūrėjai, kuriuos atrinko profesionalių scenos meno kritikų komanda: Sigita Ivaškaitė, Dovilė Zavedskaitė, Andrius Jevsejevas, Kristina Steiblytė ir Rimgailė Renevytė. Šių metų programa itin įvairi ir intriguojanti, tad kiekvienas žiūrovas galės rasti spektaklių, atitinkančių jo pomėgius ir interesus.

Bus pristatomi eksperimentiniai judesio spektakliai, interaktyvus Playback teatro pasirodymas, spektakliai mažiesiems ir ne tik.

Nepaisant skirtingų žanrų ir išraiškos formų, visi spektakliai kvies diskutuoti apie aktualias šiuolaikinio meno, tapatybės, autentiškumo ir socialinių normų vertinimo temas.

Spektaklių programa:

  • Spalio 18 d. 19:00 val. – Indrės Endriukaitė – Audiovizualinis performansas „Restore’’, analizuojantis tapatybės paieškas, autentiškumo atkūrimą ir išorinius lūkesčius.
  • Spalio 24 d. 19:00 val. – Chris Leaney | Single Use Productions – „Life Boat“, monodrama apie tėvo ir dukters išgyvenimus atsidūrus atviroje jūroje po laivo katastrofos.
  • Spalio 26 d. 12:00 val. – Evelina ir Gytis Šimelioniai – muzikinis spektaklis visai šeimai „Keturios paslaptys“ kviečia 5–7 metų vaikus ir jų tėvelius atrasti pasaulį per garsus, mokantis juos atpažinti ir suprasti muzikos kalbą.
  • Spalio 30 d. 19:00 val. – Tautvydas Galkauskas – „How to swim“, minimalistinis spektaklis, kurio centre – beprasmiška užduotis mokyti akmenį plaukti.
  • Lapkričio 6 d. 19:00 val. – Taikomasis teatras „4 Rooms“ – Kiek sau leidi?, spektaklis kviečia apmąstyti ribas, atsakomybes, drąsą ir santykius.
  • Lapkričio 23 d. 19:00 val. – Eglė Nešukaitytė – „Bardo“, spektaklis tyrinėja akimirkų trapumą, kolektyvinę vienatvę, amžėjimą ir mirties sampratą kaip nuolatinę transformaciją, leidžiančią patirti asmeninius bardo momentus.
  • Gruodžio 3 d. 19:00 val. – Anton Ovchinnikov | Black O!range dance production – „The Beauty of the Beast“, performansas, reflektuojantis Rusijos klasikinio baleto estetiką ir jo santykį su smurtu bei karu.
  • Gruodžio 6 d. 19:00 val. – Gabrielle Emily Aidulis – „Triple-edged Circle“, judesio spektaklis, tyrinėjantis transformaciją per pasikartojantį judesį ir jo sąsajas su socialinėmis normomis.

Po kiekvieno spektaklio vyks diskusijos su spektaklių kūrėjais, kurias ves žinomi scenos meno kritikai. Įtraukių diskusijų metu žiūrovai turės unikalią galimybę aptarti spektaklius, kalbėtis jų siūlomomis temomis, analizuoti keliamą problematiką, bendraujant su kūrėjais analizuoti spektaklių temas, ieškoti galimų savitų sprendimų, bei kuri bendrystės tinklus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant