Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ministerija tikina, kad nacionaliniams teatrams bei koncertinėms įstaigoms finansavimas bus užtikrintas

Susitikime su nacionaliniais, valstybiniais teatrais ir koncertinėmis įstaigomis Kultūros ministerijos vadovai užtikrino, kad 2018 m. bus finansuojama ne tik pagal valstybės bazinio finansavimo programą, bet ir pagal Profesionaliojo scenos meno įstatyme numatytą Profesionalios scenos meno veiklos nacionalinę programą, teigiama pranešime spaudai.
Lietuvos nacionalinis dramos teatras
Lietuvos nacionalinis dramos teatras / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ministerija taip pat nutarė sudaryti bendrą darbo grupę, kurioje Įstaigų deleguoti atstovai (4 asmenys) kartu su ministerijos atstovais (3 asmenys) toliau dirbs ties Profesionalios scenos meno veiklos nacionaline programa.

„Šiandienos diskusija buvo racionali ir turininga, esu dėkinga teatrų ir koncertinių įstaigų vadovams už įsiklausymą bei pasirengimą išspręsti susidariusią situaciją. Mūsų tikslas bendras – nepertrūkstama ir kokybiška veikla“, – pažymėjo kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson.

Darbo grupė iki spalio pabaigos turėtų tikslinti Programą ir parengti jos nuostatus, kurie bus apsvarstyti ir tik tada tvirtinami ministrės.

15min primena, kad šiuo metu derybose numatyta suma – 3 milijonai eurų. Nors derybos dar nebaigtos, Kultūros ministerijos vadovai užtikrino, kad suma nemažės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito