Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujoje protesto akcijoje-performanse LNOBT bendruomenė kvies kultūros ministrą į pasimatymą

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro bendruomenė, tęsdama protestą prieš konkurso į generalinio direktoriaus pareigas rezultatus ir abejotiną jo skaidrumą, šiandien, 18 val. rengs jau trečią protesto akciją-performansą, kuris vyks prie teatro tarnybinio įėjimo. Į protesto akciją kviečiami visi palaikantys, rašoma Nacionalinio operos ir baleto teatro pranešime žiniasklaidai.
Nacionalinis operos ir baleto teatras
Nacionalinis operos ir baleto teatras / Ugniaus Naudžiaus nuotr.

Teatro bendruomenės nariai teigia, kad pastarosios savaitės kultūros ministro Simono Kairio pasisakymai žiniasklaidoje liudija apie jo nenorą situacijos spręsti tiesiogiai, nuvertinamas teatro bendruomenės balsas, o visuomenė klaidinama.

Ministras taip ir nesusitiko su teatro bendruomenės nariais, o savo pasisakymuose abejones konkurso rezultatais priskiria „vieno žmogaus“ (turint omenyje dabartinį direktorių Joną Sakalauską) nenorui trauktis iš pareigų.

Peticiją pasirašiusieji ir protestuojantieji LNOBT bendruomenės nariai nori pabrėžti, kad jų protestas yra nukreiptas būtent į jų balso negirdėjimą ir nėra susijęs su teatro vadovybe.

Dėl šių priežasčių, norėdami skaidraus dialogo, teatro bendruomenės nariai protestu pirmiausia kreipiasi būtent į kultūros ministrą Simoną Kairį, kviesdami jį diskutuoti apie susidariusią situaciją ir atsisakyti dangstymosi biurokratinėmis formuluotėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas