Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rekonstruojamas LNDT toliau plečia erdvių geografiją – keliasi į VU

Šiuo metu teberekonstruojamas Lietuvos nacionalinis dramos teatras (LNDT) yra priverstas ieškoti naujų erdvių tiek repeticijoms, tiek spektaklių pastatymams. Šį rudenį viena tokių erdvių bus ir Vilniaus universiteto Teatro salė, kur vyks ne tik repeticijos, bet ir pavasarį įvyksiančios premjeros eskizo pristatymas.
Vilniaus universitetas
Vilniaus universitetas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Susisiekus su LNDT direktoriumi Martynu Budraičiu, jis teigė, jog sutarus su VU, universiteto Teatro salė pasitarnaus repeticijomis, o spalio 9–11 dienomis čia bus rodomas Jano Fabres’o spektaklio „Nakties rašytojas“ eskizas, kuriame vaidins Martynas Nedzinskas.

Kaip teigiama spektaklio pristatyme, „Nakties rašytojas“ yra spektaklis-autoportretas: „Naktį visame pasaulyje žinomas belgų tarpdisciplininis menininkas, dramaturgas, režisierius, choreografas ir dizaineris Janas Fabreʼas rašo ir piešia, o jo asmeniniai dienoraščiai sugeria mintis apie meną ir teatrą, apie gyvenimo prasmę, šeimą, seksą ir meilę, visą jo istoriją – nuo dvidešimtmečio vaikino iš provincijos iki subrendusio menininko, išgarsėjusio visame pasaulyje. Dienoraščio fragmentai, susipynę su Fabreʼo pjesių ištraukomis, tampa spektaklio dramaturgijos pagrindu.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martynas Budraitis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martynas Budraitis

„Režisierius rinkosi iš eilės siūlomų variantų ir jam ši erdvė pasirodė labiausiai tinkama šiame etape. Vėliau spektaklis bus rodomas LNDT Mažojoje salėje“, – sakė M.Budraitis.

Pasak jo, LNDT repeticijų geografija šiuo metu plati: „Turėjom premjerą Vilniaus kino klastery, ten repetuota buvo mėnesį, Jono Vaitkaus pastatymo repeticijos vyksta Medicinos bibliotekos salėje, Mariaus Repšio premjeros repeticijos vyksta Jonavoj. Tai eilinis mūsų gyvenimo epizodas šiuo metu, bet šiam spektakliui tokia erdvė buvo reikalinga.“

15min primena, jog LNDT rekonstrukcija prasidėjo 2018 m. pabaigoje. Tikimasi, kad mažoji salė duris atvers jau kitų metų balandį. Į studiją žiūrovai bus kviečiami 2021 m. vasarą. Didžiosios salės rekonstrukcija turėtų baigtis 2022–2023 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas