Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijoje mirė garsus kino ir teatro aktorius Jurijus Solominas

Sausio 11 d. Maskvoje mirė garsus rusų aktorius, Mažojo teatro direktorius Jurijus Solominas. Jam buvo 88 metai. Nuo lapkričio pradžios jis gulėjo ligoninėje po insulto, o sausio 9 d. buvo paleistas namo.
Jurijus Solominas
Jurijus Solominas / Nuotr. iš Wikipedia.org

J.Solominas, sovietiniais laikais kine sukūręs daug įsimintinų vaidmenų, 36 metus vadovavo tradiciniam šalies teatrui, kurio scenoje vaidino nuo šeštojo dešimtmečio pabaigos. Jis, kaip ir daugelis jo kino filmų herojų, visada palaikė valdžią – nuo dešimtojo dešimtmečio pradžios, kai net spėjo tapti kultūros ministru, iki pat šių dienų, kai Rusija pradėjo plataus masto karą su Ukraina.

„Meduza“ kino kritikas Antonas Dolinas pasakoja, kaip prisiminsime Jurijų Solominą.

„Sovietų sąjungos, Rusijos federacijos nusipelnęs ir liaudies artistas – niekas neabejoja Jurijaus Solomino teise nešioti šiuos (ir bet kuriuos kitus) titulus. Jis buvo ir publikos, ir valdžios mėgstamas žmogus. Populiariojo kino žvaigždė ir nepajudinama tradiciškiausio iš egzistuojančių teatrų – Mažojo – uola. Su vienodu lengvumu prisiimdavo schematiškus herojų ar piktadarių vaidmenis ir scenoje atlikdavo sudėtingiausias užduotis, įkūnydamas vadovėlinės klasikinės dramaturgijos įvaizdžius“, – sakė kritikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas