Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Spektaklis „Broliai Karamazovai“ – pirmose gastrolėse po Lietuvą

Tarptautiniuose teatro festivaliuose pripažinimą pelnęs Lietuvos ir muzikos teatro akademijos (LMTA) vaidybos studentų trupės „Theaomai“ spektaklis „Broliai Karamazovai“ keliauja po Lietuvą. Sausio 18 d. jį pamatys alytiškiai, sausio 30 d. spektaklis bus rodomas Kaune, vasario 1 d. Anykščiuose ir vasario 15 d. – Marijampolėje.
Spektaklis „Broliai Karamazovai“
Spektaklis „Broliai Karamazovai“ / Teatro-studijos "Theaomai" nuotr.

Abejonės, nerimas, tikėjimo kova su netikėjimu – tai pagrindiniai klausimai, į kuriuos atsakymų ieško spektaklio, sukurto pagal rašytojo Fiodoro Dostojevskio romaną, personažai.

„Spektaklis „Broliai Karamazovai“ man yra svarbus, nes tai pirmas mano spektaklis, pirmas mano vaidmuo, pirmas kurso darbas, su kuriuo ilgai ir daug dirbom. Tai nuolat kintantis darbas tiek aktoriniu sąstatu, tiek atlikimu“, – sakė spektaklyje Smerdiakovo vaidmenį kuriantis aktorius Justas Valinskas.

Praėjusiais metais Silvos Krivickienės režisuotas spektaklis „Broliai Karamazovai“ buvo įvertintas Maskvoje rengiamame tarptautiniame debiutų festivalyje „Tavo šansas“, kuriame laimėjo pagrindinį prizą. Tarptautiniame studentų teatro festivalyje VGIK jis buvo apdovanotas už ansambliškumą ir tikslų žanro pojūtį. Spektaklis palankiai įvertintas festivaliuose „Istropolitana“ (Bratislava), „Jaunojo teatro susitikimai“ (Grenoblis), „Tylos“ (Vilnius).

Spektaklis „Broliai Karamazovai“ buvo pristatytas ir netradicinėse erdvėse – įkalinimo įstaigose, kunigų seminarijoje, Etnokosmologijos muziejuje, Molėtuose.

Trupę „Theaomai“ sudaro 13 narių. Aktoriai džiaugiasi, jog mokydamiesi LMTA jie galėjo įkurti savo trupę – taip ir toliau gali atstovauti akademijai bei kurti naujos trupės repertuarą.

Spektaklyje vaidina Jurgita Jurkutė, Milda Noreikaitė, Marija Petravičiūtė, Julija Šatkauskaitė, Beata Tiškevič, Ieva Triškauskaitė, Darius Petrovskis, Simonas Dovidauskas, Pijus Ganusauskas, Paulius Markevičius, Vygandas Vadeiša, J. Valinskas ir Šarūnas Zenkevičius.

Jau sausio 18 d. spektaklis „Broliai Karamazovai“ bus rodomas Alytaus miesto teatre, sausio 30 d. Kauno valstybiniame dramos teatre, vasario 1 d. Anykščių kultūros centre ir vasario 15 d. – Marijampolės dramos teatre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas