Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teatras-studija „Theaomai“ kviečia į spektaklio „Ivanovas“ premjerą

Teatras-studija „Theaomai“ (gr. Matyti, žiūrėti, vertinti ) kviečia į premjerą – balandžio 4 d. 18 val. Vilniaus Mokytojų namuose trupė pristatys spektaklį „Ivanovas“. Spektaklį režisavo Silva Krivickienė.
Spektaklis „Ivanovas“
Spektaklis „Ivanovas“ / Tomo Lukšio nuotr.

Itin retai lietuvių režisierių statomą pjesę „Ivanovas“ Antonas P. Čechovas sukūrė 1887 metais. Kūrinyje vaizduojamos XIX a. pabaigos rusų dvarininkijos problemos. Jaunų trupės „Theaomai“ aktorių lūpose gyvai ir savu laiku skamba mintys apie tai, kiek jėgų reikia tam, kad gyventum; kiek – kad būtum su svetimu tapusiu žmogumi. Ir ar apskritai žmogus turi teisę svarstyti kito moralę, o juo labiau – mokyti ir teisti?

„Susitikimas su A.P.Čechovo dramaturgija yra didelis iššūkis kiekvienam aktoriui – jo personažų sukūrimas reikalauja didelės profesinės ir asmeninės brandos. Po pernai metais pristatyto spektaklio pagal Fiodoro Dostojevskio romaną „Broliai Karamazovai“ norėjosi ir toliau gilintis į rusų klasiką – tai yra didžiulė humanizmo mokykla jaunųjų aktorių kūrybiniam tobulėjimui“, – pjesės pasirinkimo motyvus aiškino režisierė S.Krivickienė.

Pagrindinis herojus Ivanovas apniktas melancholijos, praradęs norą gyventi. Drama kupina čia pokalbiais tarsi uždangstomo, čia jau visai neslepiamo Ivanovo nerimo.

Tomo Lukšio nuotr./Spektaklis „Ivanovas“
Tomo Lukšio nuotr./Spektaklis „Ivanovas“

„Kai pirmą kartą skaičiau pjesę, pagalvojau, kad kiekvienas aktorius turėtų svajoti apie tokius emocionalius ir sudėtingus vaidmenis, – sakė Ivanovo vaidmenį kuriantis aktorius Šarūnas Zenkevičius. – Dauguma spalvingų pjesės personažų ieško savo kelio į laimę, tačiau jis gali nesiderinti su dorumu, morale ar sąžine. Pjesė tikriausiai niekada nepraras savo aktualumo, nes joje nagrinėjamos vienišumo, žmonių santykių ir turto įtakos jiems problemos niekada neišsispręs ir nesibaigs.“

Teatrą – studiją „Theaomai“, vadovaujamą S.Krivickienės, įkūrė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) I magistrantūros kurso vaidybos studentai. Trupę sudaro 13 narių, kurie džiaugiasi, jog mokydamiesi LMTA turėjo galimybę įkurti „Theaomai“ – taip ir toliau gali atstovauti akademijai bei kurti naujo teatro repertuarą.

Pernai pristatytas pirmasis trupės spektaklis pagal Fiodoro Dostojevskio romaną „Broliai Karamazovai“ sulaukė pripažinimo Lietuvoje ir už jos ribų – aktorių darbas buvo įvertintas festivalyje „Tylos“ (Vilnius), tarptautiniame debiutų festivalyje „Tavo šansas“ (Maskva), tarptautiniame studentų teatro festivalyje VGIK (Maskva), festivaliuose „Istropolitana “ (Bratislava) ir „Jaunojo teatro susitikimai“ (Grenoblis).

Vaidina: Jurgita Jurkutė, Milda Noreikaitė, Marija Petravičiūtė, Julija Šatkauskaitė, Beata Tiškevič, Ieva Triškauskaitė, Simonas Dovidauskas, Pijus Ganusauskas, Paulius Markevičius, Darius Petrovskis, Vygandas Vadeiša, Justas Valinskas, Šarūnas Zenkevičius.

Spektaklis yra LMTA ir Vilniaus mokytojų namų renginių ciklo „Migruojanti akademija: Vilniaus mokytojų namai“ dalis.

Premjera – 2013m. balandžio 4 d. Vilniaus Mokytojų namuose, balandžio 17 d. Švenčionių kultūros centre, gegužės 9 d. Vilniaus Miesto Rotušėje ir gegužės 10 d. Marijampolės dramos teatre. Bilietus platina „Tiketa“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas