Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus Mažajame teatre – literatūrinių etiudų vakaras pagal S.Zweigo noveles „24 valandos iš moters gyvenimo“

Žiūrovams, pasiilgusiems jaukumo ir geros knygos – nauja Vilniaus mažojo teatro forma ir pirmoji premjera Š. m. gruodžio 3 dieną Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre – premjera. Literatūrinių etiudų vakaras pagal žymaus austrų rašytojo S. Zweigo noveles „24 valandos iš moters gyvenimo“.
Literatūrinių etiudų vakaras pagal žymaus austrų rašytojo S. Zweigo noveles „24 valandos iš moters gyvenimo“.
Literatūrinių etiudų vakaras pagal žymaus austrų rašytojo S. Zweigo noveles „24 valandos iš moters gyvenimo“. / VMT iliustr.

Tai nebus spektaklis, nebus ir tiesiog skaitoma literatūra. „Mažasis teatras. Mažoji forma“ – taip šį reiškinį pristato aktorės Virginija Kochanskytė, Valda Bičkutė ir Daiva Rudytė. Mažosios formos išskirtinumas – mobilumas ir galimybė etiudus rodyti ne tik teatre, bet ir kitose erdvėse – muziejuose, bibliotekose, ten, kur didesnės apimties spektakliams trūksta erdvios scenos, didelės salės ar daug žiūrovų.

Vilniaus mažojo teatro vadovė Greta Cholina įsitikinusi, kad ši žodžio ir literatūros šventė sulauks žiūrovo, kuris vertina poeziją ir prozą: „Yra daugybė nuostabių autorių, kurių knygų puslapiuose slypi ištisi pasauliai, pilni grožio, atvirumo, vienatvės ar ilgesio. Per skaitovą – aktorių – Mažoji forma padeda atverti literatūrą, priartinti ją prie žiūrovo. Tai puiki iniciatyva, kurią skatinsime ir ateityje“, – sako Greta Cholina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas