Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Vilnių sugrįžta pasaulinė fotografijų paroda „World Press Photo“

Šių metų lapkritį į Vilnių sugrįžta pasaulinė spaudos fotografijų konkurso „World press photo“ laimėtojų paroda. Jau nuo lapkričio 15 d. Vilniuje, „Cyber City“ technologijų miestelyje bus galima susipažinti su eksponuojamais reikšmingiausiais praėjusių metų fotožurnalistikos ir dokumentinės fotografijos darbais.
Arlette Bashizi for The Washington Post
Arlette Bashizi. 2024 World Press Photo Contest nuotr.

„World Press Photo“ konkurso nugalėtojus šiemet jau 67-ąjį kartą rinko nepriklausoma komisija, sudaryta iš 31 profesionalo iš viso pasaulio. Jiems reikėjo peržiūrėti ir įvertinti daugiau kaip 61 062 nuotraukas, kurias pateikė 3581 fotografas iš 130 šalių.

Šįmet Metų nuotraukos apdovanojimas skirtas per Izraelio smūgį Gazos Ruože žuvusią mažą dukterėčią apkabinusios gedinčios palestinietės nuotrauka. Mohammedo Salemo iš naujienų agentūros „Reuters“ padarytoje nuotraukoje matyti Inas Abu Maamar, laikanti penkerių metų Saly, kuri drauge su motina ir seserimi žuvo raketai pataikius į jų namus Kan Junise, kūną.

Mohammed Salem/2024 World Press Photo Contest nuotr./„Palestinietė apkabina savo dukterėčios kūną“
Mohammed Salem/2024 World Press Photo Contest nuotr./„Palestinietė apkabina savo dukterėčios kūną“

Izraelio ir „Hamas“ karas, besitęsiantis karas prieš Ukrainą, klimato kaitos kataklizmai, pasaulinė migracija – parodos lankytojams reikšmingiausios globalios temos atsivers nauju žvilgsniu.

Parodą į Lietuvą atveža ir ją organizuoja „15min grupė“.

Asmeninio archyvo nuotr. /Tomas Balžekas
Asmeninio archyvo nuotr. /Tomas Balžekas

„Didžiuojuosi, kad „15min grupė“ bendradarbiauja su „World Press Photo“ organizacija ir jau antrą kartą organizuoja geriausių pasaulyje fotodarbų ir opiausių problemų pristatymą Lietuvos visuomenei. Parodos nuotraukos – tai patyrimas, kurių dėka mes augame kaip žmonės, kaip šio pasaulio piliečiai, norintys padėti vieni kitiems ir būti vieningiems prieš blogį, – sako „15min grupės“ vadovas Tomas Balžekas.

„World Press Photo“ organizacija – tai pasaulinė platforma, per pasakojimą jungianti fotožurnalistus, dokumentinės fotografijos kūrėjus ir auditorijas visame pasaulyje.

Organizacija „World Press Photo“ buvo įkurta 1955 m., kai grupė olandų fotografų, siekdami pristatyti savo darbus tarptautinei auditorijai, pirmą kartą surengė „World Press Photo“ fotografijos konkursą. Nuo to laiko organizacijos misija išsiplėtė. „World Press Photo“ konkursas tapo vienu labiausiai prestižiškų konkursų pasaulyje, kuriame apdovanojami geriausi fotožurnalistikos ir dokumentinės fotografijos kūrėjai. Po visą pasaulį keliaujančios parodos dėka, milijonus žmonių pasiekia svarbiausios istorijos.

Paroda atvira lankytojams bus nuo lapkričio 15 d. iki gruodžio 6 d. parodos adresas: „Cyber City“, Švitrigailos g. 36, Vilnius.

Parodos darbo laikas:

Ketvirtadieniais: 18:00 - 21:00

Penktadieniais: 18:00 - 21:00

Šeštadieniais: 10:00 - 21:00

Sekmadieniais: 10:00 - 21:00


Bilietus įsigyti galite kakava.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas