Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Joniškyje menininkai užfiksavo vyšnių ir obelų žydėjimą

Bemaž dvi savaites Joniškyje vyko trečiasis dailininkų pleneras „Vyšnios žydėjimas“. Dalį paveikslų menininkai, kaip ir kasmet, dovanoja žemės ūkio mokyklai. Dešimt mūsų šalies ir kaimyninės Latvijos dailininkų, įsikūrę Joniškio Žemės ūkio mokykloje, iš ryto vykdavo į žiedais apsipylusius vyšnių sodus, vakarop  įspūdžiai virsdavo paveikslais.
Tokijuje žydi sakuros
Vyšnios žydėjimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Patys geriausi įspūdžiai. Joniškis – viena iš nuostabiausių vietų plenerui. Jau trečius metus iš eilės važiuoju. Įspūdžių užteks ir vėlesniam laikui. Ir kompanija labai gera“, – tvirtina plenero koordinatorė dailininkė Diana Zviedrienė.

Dailininkai džiaugiasi, kad jiems suteiktos puikios sąlygos gyventi ir kurti , pabendrauti tarpusavyje ir su joniškiečiais.

„Įspūdžiai tokie gilūs ir šviesūs, kaip ir joniškio žmonės, mus supantys vaikai, mokiniai. Jaučiame šilumą ir ryšį su vyšniomis. Tų vyšnių šiame krašte tiek daug“, – įspūdžiais dalijasi dailininkė iš Vilniaus Giedrė Riškutė.

Žydėjimą pabrėžia ir iš Liepojos atvykusi dailininkė Ginta Stavrovska: „Viskas žydi. Kai atvažiavome žydėjo vyšnios, dabar – obelys. Tai taip nuostabu, kad viską norisi įamžinti“, – tvirtina menininkė.

Dailininkė iš Panevėžio Ilona Žvinakienė priduria, kad atvykus menininkai spėjo užfiksuoti ir pienių žydėjimą. „Kai atvažiavome, žydėjo pienės, buvo geltona geltona. Paskui obelis pagavome. Kai išvažiuosime, jau pienių nebebus. Tas trumpas momentas – tokia laimė, kai gali čia dirbti“, – sako I. Žvinakienė.

Kiekvienas plenero dalyvis nutapė daugiau nei po 10 paveikslų. Tradiciškai jie po vieną darbą paliks Žemės ūkio mokyklai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas