Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Luca Bornoffi pristato vieno kūrinio parodą „Salami Chair“

Vieno šiuolaikinio vaizduojamojo meno kūrinio ir/ar konceptualaus dizaino objekto galerijoje „apiece“ pristatoma antroji paroda. Tai italų menininko Luca Bornoffi konceptualaus dizaino objektas „Salami Chair“, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Luca Bornoffi paroda „Salami Chair“ galerijoje „apiece“
Luca Bornoffi paroda „Salami Chair“ galerijoje „apiece“ / Asmeninio archyvo nuotr.

„Salami Chair“ yra ekologinio dizaino objektas, koduojantis konceptualaus dizaino ir medžiagos perdirbimo (angl. material recycling) elementus. Prie nebereikalingos ąžuolinės stogo sijos dalies menininkas primontavo dvi kėdžių sėdimąsias dalis, o patogesniam objekto mobilumui – keturis ratukus. Anot menininko, jį žavi faktas, kad objektas įkūnija autoriaus aplinką ir gyvenimo būdą. Sijai, kuri atliko po gyvenamojo namo rekonstravimo darbų, suteikta nauja paskirtis, o ratukai įprasmina menininko-keliautojo charakterį. „Manau, šis kūrinys apibūdina aplinką, kurioje augau ir kuri mane suformavo“, – sako Luca.

Menininkas yra įkūręs Art Eco Design Farm Resort, kur eksponuojami jo vaizduojamojo meno kūriniai ir recycling dizaino baldai. Tai samplaika skirtingų kultūrinių patirčių ir tam tikrų emocijų, nutinkančių tik kartą. Ūkyje, kur menininkas gyvena, taip pat rengiamos Eco Design Holiday stovyklos, kurių pagrindinė idėja yra meno, spalvų terapijos, perdirbimo ir rankų darbo (DIY) sintezė.

Luca Bornoffi (g. 1980) yra menininkas, keliautojas ir bangų įkvėptas tyrinėtojas. Jo smalsumas ir noras atrasti, stebėti įvairovę paskatino išsiruošti į keliones, aplankant daugiau nei 40 šalių. Be dizaino objektų, menininkas kuria tapybos darbus, jais siekia perteikti gyvenimo netobulumą, pasitelkdamas ryškias spalvas kaip džiaugsmo šaltinį.

Paroda veiks iki rugpjūčio 4 d.

Parodą galima apžiūrėti 24 val. / 7 d. (kūrinys pristatomas erdvėje, kuri žiūrovui matoma pro vitrininus langus).

Parodos kuratorės: Milena Černiakaitė ir Aušra Trakšelytė

Parodą iš dalies finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas