Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujame festivalyje „Ūmėdė“ – 40 menininkų iš viso pasaulio

Festivalis skelbia programą, kurioje daugiau kaip 40 menininkų, muzikantų ir tyrėjų iš Lietuvos ir užsienio. Festivalis skirtas ne tik meno bendruomenei, bet ir plačiajai visuomenei bei mažiesiems, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Adomas Palekas „Salt“, Saulius Leonavičius „Vydūno valgykla“, Heta Bilaletdin „SYNX still3“, Aistė Ambrazevičiūtė „Soft-infrastructures“
Adomas Palekas „Salt“, Saulius Leonavičius „Vydūno valgykla“, Heta Bilaletdin „SYNX still3“, Aistė Ambrazevičiūtė „Soft-infrastructures“ / Festivalio „Ūmedė“ organizatorių nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: 24 vasaros renginiai Lietuvoje: nuo O.Koršunovo premjeros iki „The Roop“ koncerto

Taip pat festivalyje galėsite pamatyti naujausius jauniausios kartos – VDA Fotografijos ir medijos meno (FAMM) katedros studentų darbus. Visi renginiai nemokami, dalis jų lietuvių, dalis anglų kalba. Visa programa lietuvių ir anglų kalbomis čia.

Pirmasis vakaras prasidės birželio 17 d. 17 val. nuo festivalį įkontekstinančios Linos Michelkevičės paskaitos „Būti (scenos) dalimi, arba kame dalyvauja dalyvavimo praktikos“, o vakarą vainikuos mėnesį rezidencijoje gyvenusios ir kūrusios švedų menininkės Evos Sjuvės grybų orkestro performansas „Pleurotus Metopia'', įgyvendintas bendradarbiaujant kartu su Tomu Valentinaičiu ir AltLab.

Tą patį vakarą vyks ir naujas Agnės Jokšės & Kamilės Krasauskaitės sapniškas virtuvės dialogų „Chef(or)mance“.

Penktadienį (06.17) toliau vyks intensyvi vaizdinių ir garsinių performansų sesija, kurioje kaip premjera pasirodys Adomo Paleko garso ir biochemijos eksperimentas „Salt“ bei japonų menininkės Asami Kiuchi judesio performansas-kolaboracija su Denisu Kolomyckiu.

Festivalio „Ūmedė“ organizatorių nuotr./Adomas Palekas „Salt“
Festivalio „Ūmedė“ organizatorių nuotr./Adomas Palekas „Salt“

Tą patį vakarą amerikiečių menininkė ir ksenologė Adriana Knouf bandys išsiųsti savo translyčių hormonų piliulę į kosmosą, o dieną vainikuos Audriaus Šimkūno-SALA garso pasirodymas „2x23: miestas yra iš lėto šliaužiantis drugys“ .

Šeštadienis (06.18) bus intensyviausia festivalio diena. Čia ankstyvą popietę bus galima susitikti su naujausių knygelių vaikams leidėjais „Kirvarpa“ (VDA Nidos meno kolonija) ir autoriais: Kristupas Sabolius & Aistė Ambrazevičiūtė „Slaptoji kerpių knyga“ bei Monika Kalinauskaitė & Kornelija Žalpytė „Miškas ir mažas“.

Vėliau vyks įvairios dirbtuvės: nuo ragavimo (Jan Georg Gloeckner „Nematomi draugai – kulinarinės bendrystės gestas“) iki lipdymo (Rose Leahy & Greg Orrom „Anthropṏstones“).

Vakarą tęs naujas Ievos Tarejevos ir Jūros Elenos Šedytės vokalo ir šokio performansas „X / TENTIONS “.

Kita rezidentė iš Suomijos Heta Bilaletdin pristatys garso ir vaizdo instaliaciją „SYNX“, o vėlyvą vakarą suskambės gyvas NULIS:S:S:S koncertas, rengiamas bendradarbiaujant su Empty Brain Resort.

Festivalio „Ūmedė“ organizatorių nuotr./„Sodas 2123“
Festivalio „Ūmedė“ organizatorių nuotr./„Sodas 2123“

Po ilgos karantininės žiemos jus gyvai kviečia performansai ir instaliacijos skirtingose „Sodas 2123“ erdvėse, konceptualios kavos pertraukėlės, atviros menininkų studijos, augalų ir medžių kvapai, knygų pristatymai, mitopoetinės paskaitos, hibridinės diskusijos, atsipūtimas pievelėje, VR kelionės, koncertai, įsivaizduojamos būtys ir netikėti susitikimai.

Festivalis „Ūmėdė“ tęsia didžiausio kultūros komplekso Lietuvoje „Sodas 2123“ atidarymų ciklą ir tampa trečiu iš penkių atidarymų dalimi.

Prieš festivalį birželio 16 d. 19 val. „Sodas 2123“ vyks renginio vietą įkontekstinanti Architektūros fondo diskusija „Kultūros Sodas: kūrybiška vietokūra“.

TAIP PAT SKAITYKITE: 24 vasaros renginiai Lietuvoje: nuo O.Koršunovo premjeros iki „The Roop“ koncerto

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas