Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

2021 03 26 /16:34

Pagaliau atvertos Vilniaus muziejaus durys

Penktadienį Vokiečių gatvėje atvertos Vilniaus muziejaus durys. Nuo penktadienio lankytojai galės apsilankyti pirmojoje parodoje „Nuo mėsinės iki muziejaus. Vieno namo istorija“.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apie ją plačiau rašoma Vilniaus muziejaus pranešime žiniasklaidai.

Kaip BNS teigė įstaigos vadovė Rasa Antanavičiūtė, atidarymo dieną muziejuje Vokiečių gatvėje iš viso planuoja apsilankyti per 80 žmonių, užpildžiusių išankstinę registraciją – dėl karantino ribojimų vienu metu čia gali lankytis keliolika žmonių.

„Pirma diena džiaugsminga, muziejų atidarėme 12 valandą. Džiaugiamės pirmaisiais lankytojais, kurie nuo 13 val. užsiregistravo ir muziejuje apžiūrinėja parodą. Gaila, kad galime vienu metu priimti tik 14 – jiems skiriame po valandą. Tad registracija jau yra užsipildžiusi porai savaičių į priekį, tai – irgi smagu“, – sakė ji.

Anot komunikacijos koordinatorės Rūtos Miškinytės, muziejus ruošiasi dar keturioms parodoms. Be to, šių metų liepą–rugpjūtį planuojama paroda „Tarpkontinentalinis susisiekimo mazgas: neįgyvendinti XX amžiaus Vilniaus projektai“.

Antai antroji paroda „Gyvenimas Vokiečių gatvėje“ – tarsi pirmosios parodos tąsa. „Žvelgiant per tam tikro objekto mikrokosmosą, bandome išsiaiškinti apie platesnius reiškinius“, – teigė R.Miškinytė.

Ji pažymėjo, kad visi planai gali keistis dėl neaiškios pandeminės situacijos.

Taip pat 2022 metais suplanuota pirmoji paroda iš ciklo „Vilniaus mikrorajonai“ apie Viršuliškių kaimą. Taip pat planuojama ekspozicija „Vilniaus suvenyrai“.

„Mes domėjomės ir sužinojome, kad niekas nėra įdėmiau pažvelgęs į tai, kaip metams bėgant keitėsi Vilniaus suvenyrai, – sakė ji. – Tai savotiškas atspindys to, kokį miestas nori save matyti.“

Lapkričio pradžioje 15min duotame interviu muziejaus vadovė R.Antanavičiūtė teigė: „Labai norėtume būti bendruomenės centru ir vienyti žmones, kurie tyrinėja ar tik šiaip nori sužinoti daugiau apie Vilnių. Norėtume ir į klausimus gebėti atsakinėti. Pvz., jei žmogus sugalvoja nusipirkti butą Vilniuje ir norėtų sužinoti, kas gi tame name buvo anksčiau, jis galėtų kreiptis į Vilniaus miesto muziejų. Mes tuos atsakymus turėtume. Tai viena iš svajonių.“

Mintis įkurti Vilniaus muziejų sostinės savivaldybėje brandinta nuo 2018-ųjų, tačiau, kaip BNS sakė įstaigos R.Antanavičiūtė, planus tai padaryti 2020-aisiais sujaukė koronaviruso pandemija – atidarymo data atidėta triskart.

Muziejus dirbs kasdien nuo 11 iki 19 val., išskyrus pirmadieniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas