Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rudenį – prancūzo fotomenininko D.Hermoueto paroda

Rugsėjo 6 d. Vilniuje, Prancūzų Institute (Didžioji g. 1) atidaroma iš Prancūzijos kilusio ir šiuo metu Velse gyvenančio fotomenininko Dano Hermoueto paroda „Kintanti vienatvė“. Apie tai skelbiama pranešime žiniasklaidai.
Danas Hermouetas
Danas Hermouetas / Organizatorių nuotr.

Apkeliavęs pasaulį ne mažiau kaip 7 kartus su įvairiomis muzikos grupėmis kaip garso inžinierius ir pasaulinių turų vadovas, Dan yra prisidėjęs ir prie Coldplay, Adele, Florence and The Mashene, The XX and Sigur Ros pasaulinių turų. Savo pirmąją DSLR kamerą įsigijo vos prieš 18 mėnesių paskatintas draugų muzikantų ir nuo to laiko leidosi į intensyvią fotografo kelionę, atrado aistrą pažaboti šviesos ir šešėlių sąveika, kuri padeda atskleisti gilias pasąmonines paslaptis bei naratyvus.

„Kintanti vienatvė“ – tai pirmoji Dano Hermoueto fotografijos paroda, kurioje ribojasi urbanistinės dokumentikos bei kraštovaizdžių fotografija. Taip pat ši paroda – tai galimybė pažvelgti į kūrybinio proceso niuansus, įkvėptus pasinėrimo į keliones po įvairiausius pasaulio kampelius.

Anot menotyrininko ir parodų kuratoriaus Sigito Laurinavičiaus, Dano Hermoueto fotografijų paroda „Kintanti vienatvė“ primena žymaus Lietuvos aktoriaus Algimanto Masiulio žodžius: – „žmones myliu, bet minios – ne!“ Be jokios abejonės, žmogiškumas, o ypač nuoširdus santykis su savo vidiniu aš, visada geriausiai pasireiškia tada, kai lieki vienas. Kai nebėra nei ką slėpti, nei už ko slėptis. Regis, Danas Hermouetas labai aiškiai pasirinko stebėti ir tyrinėti žmogų, bet ne minią. Savo fotografijose jis drąsiai leidžiasi į vienatvės paieškas, nesvarbu, kur tai bebūtų: erdvios Kalifornijos prerijos ar dangoraižių spaudžiamos pasaulio didmiesčių gatvės – visur justi vidinė koncentracija, dėmesys ne tik matomai, bet ir apmąstomai ir išjaustai realybei, o fotografinio vaizdo kokybė tik dar labiau sustiprina tikrovės pojūtį.

Fotografuodamas neaprėpiamus Kalifornijos kraštovaizdžius ir tyrinėdamas tamsią, gūdžią miestietišką vienatvę didžiuosiuose pasaulio miestuose, Danas suranda naujų būdų, kaip išreikšti vienišumo ir pažeidžiamumo jausmą, augantį, besivystantį ir egzistuojantį judriausiuose pasaulio miestuose.

Parodos premjera vyko birželio pradžioje Panevėžyje kaip lydintis renginys tarptautinei fotografijos bienalei „Žmogus ir Miestas“.

Parodos „Kintanti Vienatvė“ pristatymas įvyks 2019 m. rugsėjo 6 d. Prancūzų Institute. Paroda atvira lankytojams iki 2019 m. spalio 3 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas