Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Suomijos muziejuje B.Pittas debiutavo kaip skulptorius, o N.Cave'as pristatė savo keramiką

Saros Hildén muziejus Suomijoje pristatė šiuolaikinio britų menininko Thomo Houseago parodą, kurioje jis pakvietė dalyvauti ir neseniai Lietuvoje viešėjusi Nicką Cave'ą bei Holivudo aktorių Bradą Pittą, rašoma oficialiame muziejaus puslapyje.
Bradas Pittas ir Nickas Cave'as
Bradas Pittas ir Nickas Cave'as / scanpix / 15min nuotr.

Per pastaruosius kelerius metus atrasta tapyba T.Houseagui tapo išsilaivinimo forma. Naujoje parodoje bus eksponuojami jo didelio formato ekspresyvūs paveikslai iš ciklo „Vizijos“, sukurti po atviru dangumi, kuriuose daugiausia dėmesio skiriama tokioms temoms kaip gamta, kraštovaizdis, kosminė vienovė ir gyvenimo ciklas.

T.Houseago nuomone, kūrybiškumas yra pamatinis, bendras visiems žmonėms ir glūdintis kiekviename iš mūsų. Todėl savo sprendimą įtraukti garsius menininkus, kaip B.Pittas bei N.Cave'as, jis argumentuoja noru keisti menininko, kaip vienišo individo, sąvoką.

Pastarieji kūrėjai jau yra žinomi savo muzikos ir kino srityse, tačiau tai pirmas kartas, kai jie eksponuoja savo darbus – kūrinius, kurie buvo sukurti vykstant nuolatiniam dialogui su T.Houseago.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas