Sviestą paprastai laikome šaldytuve.
Kai sviestą iš ten išimame,
jis būna kietas.
Kietą sviestą sunku užsitepti,
pavyzdžiui, ant duonos.
Štai keli patarimai,
kaip greitai sviestą suminkštinti.
Naudokite daržovių skustuką
arba sietelį
Paimkite daržovių skustuką,
kuriuo dažnai skutame morkas,
ir juo braukite per sviestą.
Taip atsiras plonos sviesto juostelės,
kurias lengva uždėti ant duonos.
Jei turite metalinį sietelį,
patrinkite per jį sviestą
ir sviestas pavirs mažais gabalėliais.
Naudokite karšto vandens indą
Į indą įpilkite karšto vandens.
Po minutės išpilkite vandenį
ir apverskite indą
ant sviesto gabalėlio.
Taip šiltas indas sušildys ir sviestą.
Sviestas suminkštės
ir jį bus lengva tepti.
Sutarkuokite sviestą
Jei sviestas yra kietas ir šaltas,
galite jį sutarkuoti su tarka.
Tarka yra toks virtuvės įrankis,
kuriuo paprastai tarkuojame:
• sūrį,
• burokus
• ar morkas.
Sutarkuotas sviestas greitai suminkštėja
ir jį lengva naudoti.
Naudokite mikrobangų krosnelę
Jei labai skubate,
sviestą galite įdėti
į mikrobangų krosnelę.
Mikrobangų krosnelė
yra virtuvės prietaisas,
kuris labai greitai pašildo maistą.
Įdedame maistą į krosnelę,
nustatome laiką,
ir maistas tampa šiltas.
Sviestą mikrobangų krosnelėje
palikite nuo 5 iki 10 sekundžių.
Jei sviestą ten paliksite ilgiau,
jis perkais ir pradės tirpti.
Šildykite peilį
Jei reikia tik kelių sviesto gabalėlių,
pašildykite peilį.
Palaikykite jį karštame vandenyje
ir nušluostykite.
Šiltas peilis lengviau pjaus sviestą.