Papasakosime, kaip pasigaminti omletą.
Omletas yra išplaktų kiaušinių patiekalas,
kurį dažnai gaminame su
• daržovėmis,
• mėsa
• ar sūriu.
Jums reikės šių maisto produktų:
• 150 gramų rūkytos šoninės,
• 4 kiaušinių,
• pusės stiklinės pieno,
• 80 gramų pievagrybių,
• 100 gramų tarkuoto sūrio,
• 1 svogūno,
• 2 virtų bulvių,
• kelių salotų lapų,
• 1 pomidoro,
• 2 šaukštų sviesto,
• druskos ir pipirų.
Kaip gaminti omletą?
Pirmiausia nuvalykite pievagrybius
ir juos supjaustykite griežinėliais.
Tada nulupkite svogūną
ir jį smulkiai supjaustykite.
Šoninę supjaustykite juostelėmis.
Kepkite daržoves:
• keptuvėje įkaitinkite sviestą,
• apkepkite svogūną, kol jis apskrus.
• į keptuvę sudėkite pievagrybius.
Juos pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Pievagrybius kepkite, kol jie suminkštės.
Paruoškite kiaušinių plakinį:
• į dubenį įmuškite keturis kiaušinius,
• supilkite pieną,
• įberkite druskos, pipirų
ir viską gerai išplakite.
Kepkite omletą:
• Supilkite kiaušinių plakinį į keptuvę,
kur jau yra keptos daržovės.
• Kepkite, kol omletas sustandės.
• Tada perlenkite omletą pusiau
ir dėkite į karščiui atsparią lėkštę.
• Ant omleto viršaus užberkite tarkuoto sūrio,
sudėkite šoninę
ir supjaustytas virtas bulves.
Taip paruoštą omletą atsargiai įdėkite
į karštą orkaitę apie 10 minučių.
Žiūrėkite, kad šoninė apskrustų,
o sūris išsilydytų.
Po kelių minučių omletą
ištraukite iš orkaitės.
Iškeptą omletą dėkite į lėkštę.
Šalia omleto dėkite kelis salotų lapus
ir supjaustytą pomidorą.
Skanaus!