01 05

Omletas su šonine ir bulvėmis

Omletas su šonine, pievagrybiais ir bulvėmis
Omletas su šonine, pievagrybiais ir bulvėmis / Shutterstock nuotr.
Temos: 1 15min Lengvai

Papasakosime, kaip pasigaminti omletą.

Omletas yra išplaktų kiaušinių patiekalas,
kurį dažnai gaminame su
• daržovėmis,
• mėsa
• ar sūriu.


Jums reikės šių maisto produktų:

• 150 gramų rūkytos šoninės,

• 4 kiaušinių,

• pusės stiklinės pieno,

• 80 gramų pievagrybių,

• 100 gramų tarkuoto sūrio,

• 1 svogūno,

• 2 virtų bulvių,

• kelių salotų lapų,

• 1 pomidoro,

• 2 šaukštų sviesto,

• druskos ir pipirų.


Kaip gaminti omletą?


Pirmiausia nuvalykite pievagrybius

ir juos supjaustykite griežinėliais.

Tada nulupkite svogūną

ir jį smulkiai supjaustykite.

Šoninę supjaustykite juostelėmis.


Kepkite daržoves:

• keptuvėje įkaitinkite sviestą,

• apkepkite svogūną, kol jis apskrus.

• į keptuvę sudėkite pievagrybius.

Juos pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Pievagrybius kepkite, kol jie suminkštės.


Paruoškite kiaušinių plakinį:

• į dubenį įmuškite keturis kiaušinius,

• supilkite pieną,

• įberkite druskos, pipirų

ir viską gerai išplakite.


Kepkite omletą:

• Supilkite kiaušinių plakinį į keptuvę,

kur jau yra keptos daržovės.

• Kepkite, kol omletas sustandės.

• Tada perlenkite omletą pusiau

ir dėkite į karščiui atsparią lėkštę.

• Ant omleto viršaus užberkite tarkuoto sūrio,

sudėkite šoninę

ir supjaustytas virtas bulves.


Taip paruoštą omletą atsargiai įdėkite

į karštą orkaitę apie 10 minučių.

Žiūrėkite, kad šoninė apskrustų,

o sūris išsilydytų.

Po kelių minučių omletą

ištraukite iš orkaitės.


Iškeptą omletą dėkite į lėkštę.

Šalia omleto dėkite kelis salotų lapus

ir supjaustytą pomidorą.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą