Restoranas „Pas mus restoranas“,
kuris yra Vilniuje,
buvo įtrauktas į žurnalo „Time“
geriausių pasaulio vietų sąrašą.
Į šį sąrašą patenka
100 įdomiausių pasaulio vietų,
kurias verta aplankyti 2025 metais.
„Pas mus restoranas“ darbuotojai
šia žinia pasidalijo
socialiniuose tinkluose.
2024 metais garsus maisto gidas „Michelin“
restoranui „Pas mus restoranas“
skyrė žvaigždutę.
Tai reiškia, kad restoranas yra
labai aukštos kokybės
ir pripažintas tarp geriausių.
Virtuvės šefė Vita Bartininkaitė
stengiasi nešvaistyti maisto
ir panaudoja viską, ką įmanoma.
Pavyzdžiui:
• ankstyvosios braškės yra rauginamos
ir patiekiamos kaip užkandis,
• nesunokę pomidorai naudojami
gomuriui nuvalyti tarp patiekalų.
Šis restoranas yra giriamas
už įdomius patiekalus.
Vienas tokių patiekalų yra
ilgai brandintas jautienos tartaras
su svogūnų padažu ir sviestine bandele.
Lietuvos restoranai sulaukė
pasaulinio dėmesio.
„Pas mus restoranas“ yra
vienas iš keturių restoranų Vilniuje,
kurie pernai gavo „Michelin“ žvaigždutę.
„Michelin“ žvaigždutę
gavo ir šie restoranai:
• „Demo“,
• „Džiaugsmas“
• „Nineteen18“
Dar daugiau nei dešimt restoranų
buvo įvertinti ir rekomenduoti.
Dėl to Vilnius tapo patrauklia vieta
maisto mėgėjams.