Bulvės yra pigus ir sotus maistas.
Iš jų galima greitai pagaminti
daug skanių patiekalų.
Patarsime, kaip teisingai virti bulves
ir kaip pasigaminti
du patiekalus iš bulvių.
Kaip greitai išvirti bulves?
Pirmiausia bulves nulupkite
ir nuplaukite.
Tada supjaustykite bulves į kelias dalis,
kad greičiau išvirtų.
Bulves dėkite į puodą
su verdančiu vandeniu.
Jei bulves dėsite į šaltą vandenį,
jos praras daug naudingų medžiagų.
Į puodą pilkite nedaug vandens,
kad jis bulves vos apsemtų.
Druską į puodą dėkite tik tada,
kai vanduo užverda.
Taip jos išvirs greičiau.
Uždenkite puodą dangčiu.
Bulvės su kopūstais
Papasakosime,
kaip pasigaminti bulves su kopūstais.
Jums reikės šių maisto produktų:
• 1 kilogramo šviežių bulvių,
• 500 gramų raugintų kopūstų,
• 1 svogūno,
• 100 gramų rūkytos šoninės,
Šoninė yra kiaulės mėsa,
kurią parduotuvėje
galima nusipirkti
parūkytą arba pasūdytą
• druskos,
• pipirų,
• lauro lapų.
Kaip pasigaminti patiekalą?
Pirmiausia bulves nulupkite ir nuplaukite.
Tada jas įdėkite į verdantį vandenį
ir įberkite šiek tiek druskos.
Bulves virkite kelias minutes,
kol suminkštės.
Tada vandenį nuo bulvių nupilkite
ir palikite bulves puode,
kad nusausėtų.
Virtas bulves sutrinkite.
Kitame puode virkite raugintus kopūstus.
Kopūstus sudėkite į puodą
ir užpilkite vandeniu.
Tada į puodą įberkite šiek tiek pipirų
ir kelis lauro lapus.
Kopūstus virkite,
kol jie suminkštės.
Į puodą, kur jau yra sutrintos bulvės,
sudėkite:
• virtus kopūstus,
• keptą svogūną
• ir šoninę.
Įberkite šiek tiek druskos
ir viską išmaišykite.
Bulvinis blynas su kiaušiniu
Dabar papasakosime,
kaip išsikepti blyną iš bulvių su kiaušiniu.
Jums reikės šių maisto produktų:
• 300 gramų šviežių bulvių,
• 2 kiaušinių,
• 40 gramų miltų,
• pusę svogūno,
•10 gramų kietojo sūrio,
• šviežių krapų,
• aliejaus.
Kaip pasigaminti šį patiekalą?
Pirmiausia bulves nulupkite
ir nuplaukite.
Tada bulves sutarkuokite stambia tarka.
Paprastai tokią tarką naudojame
tarkuoti burokus arba morkas.
Kai bulves sutarkuosite,
pagardinkite jas druska,
išmaišykite ir uždenkite dangčiu.
Taip bulves palikite 10 minučių.
Tuomet sutarkuotų bulvių masę
supilkite į samtį su skylutėmis.
Bulvių masę paspauskite
ir nusunkite skystį.
Tada į bulvių masę
įmuškite vieną kiaušinį.
Smulkiai supjaustykite svogūną
ir įdėkite į indą su bulvių mase.
Taip pat ten įdėkite miltus,
šiek tiek druskos ir pipirų.
Visą masę gerai išmaišykite.
Į keptuvę pilkite šiek tiek aliejaus
ir palaukite, kol ji įkais.
Tada į keptuvę dėkite bulvių masę.
Dėkite taip, gautumėte blyną
su skylute viduryje.
Kai viena blyno pusė apkeps,
apverskite, o į blyno vidurį
įleiskite kiaušinį.
Iškepusį blyną su kiaušiniu
perkelkite į lėkštę.
Ant blyno viršaus užtarkuokite
kietojo sūrio ir pabarstykite krapais.
Skanaus!