Dažnai mes mėgstame
kiaušinius išsivirti pusryčiams.
Bet kai kiaušiniai išverda,
kartais sunku juos nulupti.
Štai keli patarimai,
kaip lengviau nulupti kiaušinius.
Virkite nelabai šviežius kiaušinius
Švieži kiaušiniai yra kiaušiniai,
kuriuos perkame parduotuvėje
ir iškart arba po 2 dienų
juos išverdame.
Šviežius kiaušinius nulupti sunkiau,
nes jų lukštas yra tvirtesnis.
Jei virsite kiaušinius,
kurie šaldytuve buvo 7 dienas,
juos nulupsite lengviau.
Kiaušinius įdėkite į šaltą vandenį
Kai kiaušiniai išverda,
juos sudėkite į šaltą vandenį.
Kiaušinius šaltame vandenyje
palaikykite kelias minutes
ir po to išimkite.
Taip kiaušinį lengvai nulupsite.
Pradurkite kiaušinio lukštą
Paimkite nevirtą kiaušinį
ir su adata pradurkite
vieną kiaušinio galą.
Tada kiaušinį įdėkite
į puodą su vandeniu.
Įberkite šiek tiek druskos į vandenį
ir kiaušinį išvirkite.
Kai pradursite vieną kiaušinio galą,
lukštas lengviau atsiskirs
nuo kiaušinio baltymo.
Taip lengviau nulupsite kiaušinį.
Sutrinkite kiaušinių lukštus
Kai kiaušinį išvirsite,
jį šiek tiek padaužykite į stalą.
Taip kiaušinio lukštas
suskils į smulkius gabalėlius.
Tada kiaušinį įdėkite
į šaltą vandenį
ir palaikykite apie 30 minučių.
Kai vanduo pateks po lukštu,
kiaušinį lengviau nulupsite.
Virtus kiaušinius pakratykite
Jei norite iškart nulupti
daug išvirtų kiaušinių,
sudėkite juos į puodą su vandeniu.
Puodą uždenkite dangčiu
ir pakratykite.
Kiaušinių lukštai suskils,
taip juos lengvai nulupsite.
Kiaušinius lupkite po vandeniu
Kai kiaušinis išverda,
jį pakiškite po vandeniu iš čiaupo.
Laikykite kiaušinį
po šalto vandens srove
ir jį lupkite.
Taip kiaušinį nulupti bus lengviau.