Keptą avižinę košę
labai skanu valgyti pusryčiams,
ypač žiemą.
Avižinė košė sušildo kūną
ir suteikia energijos.
Jums reikės šių produktų:
• 150 gramų avižinių dribsnių,
• 2 bananų,
• 400 mililitrų pieno.
Pienas gali būtų paprastas
arba augalinis,
pavyzdžiui,
migdolų ar kokosų pienas.
• 50 gramų razinų
arba džiovintų spanguolių,
• 2 šaukštų medaus,
• 1 šaukšto sviesto,
• 1 šaukštelio cukraus.
Kaip gaminti?
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Tada avižinius dribsnius
suberkite į kepimo indą.
Puode pašildykite pieną su sviestu,
razinomis ir vienu šaukštu medaus.
Sudėtus produktus kaitinkite tol,
kol sviestas ištirps.
Pienas turi būti šiltas, bet neturi užvirti.
Jei norite, įberkite truputį cinamono
ar kakavos.
Tada supilkite šiltą pieną
į avižinius dribsnius ir išmaišykite.
Nulupkite vieną bananą,
jį supjaustykite gabalėliais
ir dėkite ant dribsnių.
Kitą bananą taip pat nulupkite,
perpjaukite išilgai pusiau
ir uždėkite ant dribsnių viršaus.
Banano viršų aptepkite likusiu medumi.
Jei norite, galite pridėti riešutų ar šokolado.
Kepkite orkaitėje apie 25 minutes.
Likus 2 minutėms iki kepimo pabaigos,
apibarstykite košės viršų cukrumi.
Košę valgykite šiltą.
Skanaus!