01 27

Pusryčiams tiks kepta avižinė košė su bananais

Kepta avižinė košė
Kepta avižinė košė / Pranešimo aut. nuotr.
Temos: 1 15min Lengvai

Keptą avižinę košę

labai skanu valgyti pusryčiams,

ypač žiemą.

Avižinė košė sušildo kūną

ir suteikia energijos.

Jums reikės šių produktų:

• 150 gramų avižinių dribsnių,

• 2 bananų,

• 400 mililitrų pieno.

Pienas gali būtų paprastas

arba augalinis,

pavyzdžiui,

migdolų ar kokosų pienas.

• 50 gramų razinų

arba džiovintų spanguolių,

• 2 šaukštų medaus,

• 1 šaukšto sviesto,

• 1 šaukštelio cukraus.

Kaip gaminti?

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Tada avižinius dribsnius

suberkite į kepimo indą.

Puode pašildykite pieną su sviestu,

razinomis ir vienu šaukštu medaus.

Sudėtus produktus kaitinkite tol,

kol sviestas ištirps.

Pienas turi būti šiltas, bet neturi užvirti.

Jei norite, įberkite truputį cinamono

ar kakavos.

Tada supilkite šiltą pieną

į avižinius dribsnius ir išmaišykite.

Nulupkite vieną bananą,

jį supjaustykite gabalėliais

ir dėkite ant dribsnių.

Kitą bananą taip pat nulupkite,

perpjaukite išilgai pusiau

ir uždėkite ant dribsnių viršaus.

Banano viršų aptepkite likusiu medumi.

Jei norite, galite pridėti riešutų ar šokolado.

Kepkite orkaitėje apie 25 minutes.

Likus 2 minutėms iki kepimo pabaigos,

apibarstykite košės viršų cukrumi.

Košę valgykite šiltą.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą