Ingredientai
- Kiauliena 1500 g 1500 - 1700 sprandinės
- Alus 1 vnt. skardinė šviesaus
- Morkos 2 vnt. didelių
- Svogūnai 1 vnt.
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Česnakai 4 skiltelės 2 - mėsai ir 2 - marinatui
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š. 4 - 5 - marinatui
- Sojų padažas 2 valg. š. 2 - 3 - marinatui
- Vorčesterio padažas 2 valg. š. 2 - 3 - marinatui
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š. marinatui
- Pipirai 1 vnt. 0,5 - čili - marinatui ir žiupsnelis - pipirų mišinio - marinatui
- Kuminai 1 arbat. š. 0,5 - marinatui
- Kalendros 1 arbat. š. 0,5 - marinatui
- Druska 1 žiupsnelis marinatui
- Raudonėliai 1 žiupsnelis džiovinto - marinatui
Kaip gaminti
- Visus marinato ingredientus sumaišykite.
- Mėsą subadykite peiliu ir į ją gerai įtrinkite marinatą. Palikite nakčiai marinuotis.
- Užmarinuotą mėsą dėkite į kepimo maišą, į jį supilkite alų, sudėkite daržoves.
- Mėsą kepkite 200 laipsnių orkaitėje ~40 min., tada išimkite iš maišo ir iš abiejų pusių dar pakepkite po ~ 20 min. ir nuolat (kas 5~7 minutes) laistykite ją susidariusiomis sultimis.
- Prie tokios mėsos puikiai tinka rytietiškas padažas.
Pagaminsite per 1 val. 30 min., neskaičiuojant marinavimo laiko.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita