Ingredientai
- Miltai 1 st.
- Džiūvėsiai 1 st. duonos džiūvėsiai
- Sviestas 175 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Razinos 300 g 100g šviesių ir 200g tamsių
- Citrinos 1 vnt. sultys ir 1 valg. š. nutarkuotos žievelės
- Apelsinai 1 vnt. 2 valg. š. žievelės ir 4 valg. š. sulčių
- Vyšnios 150 g cukruotos vyšnios
- Migdolai 50 g
- Graikiniai riešutai 50 g
- Cinamonas 1 valg. š.
- Gvazdikėliai 1 valg. š. malti
- Brendis: 100 ml
Kaip gaminti
- Iš vakaro džiovintus vaisius ir riešutus nuplaukite ir supjaustykite. Nutarkuokite citrinos žievelę, išspauskite sultis, sumalkite, jei reikia, prieskonius. Viską sumaišykite su vaisiais ir riešutais, užpilkite brendžiu ir palikite per naktį.
- Sumaišykite džiūvėsius ir miltus, sudėkite sviestą ir masę ištrinkite, kad susidarytų riebūs trupiniai.
- Įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, sumaišykite, sudėkite mirkytus vaisius ir riešutus. Viską išmaišykite ir supilkite į sviestu suteptą kekso formą ar kelias formas. Viršų gerai uždenkite folija ir apriškite.
- Toks pudingas gaminamas garuose gana ilgai, net 4–6 val., paskui atvėsinamas ir, suvyniotas į foliją, laikomas 3–4 savaites. Prieš patiekiant, vėl atšildomas garuose.