Ingredientai
- Kiauliena 1500 g nugarinės
- Česnakai 6 skiltelės
- Pankolis 10 g sėklų
- Kmynai 2 arbat. š.
- Čiobreliai 4 arbat. š. 4 arbat. š. šviežių smulkiai kapotų arba 1 arbat. š. džiovintų
- Garstyčios 1 arbat. š. maltų
- Aliejus 40 ml
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
Kaip gaminti
1. Prieskonių grūstuve sutrinkite pankolių sėklas ir kmynus, kad kepant iš sėklų išsiskirtų daugiau aromatinių medžiagų.
2. Nedideliame dubenyje sumaišykite sugrūstas pankolių ir kmynų sėklas, garstyčias, čiobrelius, išspaustą arba smulkiai pjaustytą česnaką, druską, pipirus ir 2 šaukštus aliejaus.
3. Įtrinkite mišiniu nuplautą ir nusausintą kiaulienos nugarinę, suvyniokite į maistinę plėvelę ir porą valandų palaikykite šaldytuve.
4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, apkepkite mėsos gabalą keptuvėje iš visų pusių. Įdėkite mėsą į skardą ir pašaukite į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug valandą.
5. Ištraukusi mėsą iš orkaitės neskubėkite jos pjaustyti, suvyniokite į foliją ir palikite pastovėti 5–10 min. – kepsnys bus sultingesnis. Supjaustykite mėsą griežinėliais, patiekite su šviežių ar marinuotų daržovių salotomis, virtomis bulvėmis ar bulvių koše.
Kulinaro patarimas. Jei prie keptos kiaulienos tieksite bulvių košę, nepamirškite, kad į grūstas bulves reikia pilti karštą pieną, tada košė nepatamsės, bus puri ir gardi.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita