Ingredientai
- Baklažanai 1 vnt. didesnis
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Česnakai 1 skiltelės
- Svogūnai 1 vnt. susmulkintas
- Citrinos sultys 1 valg. š.
- Pomidorai 1 vnt. nuluptas ir supjaustytas
- Šafranas 1 žiupsnelis
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Rūkyta malta raudonoji paprika 1 arbat. š.
- Sultinys 125 ml arba vandens
- Mėtos 2 žiupsnelis patiekimui
Kaip gaminti
1. Baklažanus supjaustykite maždaug 1 cm pločio griežinėliais ir tuos griežinėlius perpjaukite pusiau. Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir iš abiejų pusių apkepinkite baklažano riekeles, kol jos šiek tiek apskrus, bet liks kietokos.
2. Kitame puode (arba tagine inde, arba troškintuve) pakaitinkite likusį šaukštą aliejaus ir apkepinkite svogūnus. Kai jie suminkštės, suberkite česnakus ir dar trumpai pakepinkite. Tada supilkite citrinos sultis, sudėkite pjaustytą pomidorą, įberkite papriką, šafraną cukrų, pagardinkite druska ir pipirais (galite ir aitriąja paprika), sudėkite džiovintus abrikosus, supilkite sultinį ir užvirinkite. Sudėkite apkepintus baklažanus, juos švelniai panardinkite į skystį ir uždengę troškinkite ant nedidelės ugnies apie 15-20 minučių, kol baklažanai bus minkšti. Tada atidengę puodą dar patroškinkite kelias minutes, kad padažas šiek tiek sutirštėtų, nugaruotų.
3. Patiekite su kuskusu, pagardinkite jogurtu ir mėtų lapeliais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita