Ingredientai
- Artišokai (nedideli) 4 vnt.
- Petražolės 1 arbat. š. kapotų
- Krapai 1 arbat. š. kapotų
- Mėtos 1 arbat. š. kapotų
- Džiūvėsiai 1 arbat. š.
- Pesto padažas 1 arbat. š. su bazilikais
- Česnakai 3 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Sūris 100 g tarkuoto parmezano
Kaip gaminti
1. Artišokus nuvalykite, viršūnėles nupjaukite, vidų išskobkite, daržoves apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Sudėkite artišokus koteliais į viršų į puodą su vandeniu, įpilkite 2 šaukštus aliejaus ir virkite apie 40 minučių, tada išgriebkite ir gerai nuvarvinkite.
2. Česnakus nulupkite, susmulkinkite. Žalumynus sukapokite.
3. Česnakus, žalumynus, džiūvėsėlius, 2 šaukštus aliejaus ir pesto padažą sumaišykite.
4. Nuvarvintus artišokus dėkite ant grotelių, šepetėliu patepkite paruoštu padažu, apibarstykite tarkuotu parmezanu ir kepkite ant grotelių apie 8–10 min., iki sūris pradės lydytis.
5. Tiekite papuošusi didesniais petražolių lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita