Ingredientai
- Mielės 30 g šviežių - tešlai
- Miltai 400 g tešlai
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Cukrus 1 žiupsnelis tešlai
- Česnakai 3 skiltelės įdarui
- Pomidorai 3 vnt. įdarui
- Sūris 1 sauja tarkuoto - įdarui
- Aitrioji paprika 1 vnt. džiovintos pagal skonį - įdarui
- Sviestas 2 valg. š. įdarui
- Svogūnai 2 vnt. įdarui
- Aliejus 3 valg. š. įdarui
Kaip gaminti
1. Į 180 ml šilto vandens įberkite šiek tiek cukraus, sudėkite mieles ir ištirpinkite. Į dubenį išsijokite miltus, juose padarykite duobutę, supilkite mieles, užbėrusi jas miltais palikite 10 min. pastovėti. Tada į miltus supilkite aliejų, įberkite druskos, užminkykite tešlą ir palikite kilti.
2. Sūrį sutarkuokite, česnakų skilteles nulupkite, perpjaukite per pusę. Pomidorus nuplaukite supjaustykite ketvirčiais. Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedeliais pakepkite svieste ir atvėsinkite. Pakilusią tešlą iškočiokite, išpjaukite iš jos nedidelius apskritimus, išdėliokite juos karščiui atsparioje kepimo skardoje ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 10 min.
3. Išimtus picos skritulėlius apšlakstykite aliejumi, įtrinkite česnako skiltele ir pomidoro griežinėliu. Ant viršaus dėkite svogūnų, berkite aitriųjų paprikų ir sūrio. Picas pašaukite į orkaitę, kepkite, kol sūris išsilydys.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita