Ingredientai
- Bulvės 4 vnt. vidutinio dydžio
- Kokosų drožlės 2 valg. š.
- Sezamo sėklos 2 valg. š.
- Cukrus 2 arbat. š.
- Imbieras 2 arbat. š. tarkuoto
- Pipirai 1 vnt. nedidelio čili
- Kalendros 1 valg. š. šviežios - susmulkintos
- Druska 1 arbat. š. 1,5
- Miltai 200 g
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. 0,25 čili
- Sviestas 2 arbat. š. ištirpinto
- Vanduo 100 ml
Kaip gaminti
- Pirmiausia pasigaminkite įdarą: bulves išvirkite, nulupkite, sutrinkite su kokosu, sezamo sėklomis, cukrumi, imbieru, smulkintu čili pipiru, kalendra ir druska.
- Dubenyje sumaišykite miltus, maltus čili pipirus, sviestą. Lėtai pilkite vandenį, maišykite, kol susiformuos tešla.
- Tada ją gerai išminkykite, ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite poros mm storio stačiakampį, ant jo tolygiai paskleiskite jau pasiruoštą atšalusį įdarą, susukite vyniotinį.
- Supjaustykite jį ~1 cm storio gabalėliais.Šiek tiek suplokite juos.
- Keptuvėj įkaitinkite aliejų, kepkite jame ritinėlius po porą minučių iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.
Receptą atsiuntė Rita D.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Aštrus pojūtis“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita