Ingredientai
- Pomidorai 2 kg
- Paprikos 3 vnt. saldžiųjų raudonų
- Svogūnai 1 vnt.
- Obuoliai 500 g
- Actas 450 ml balto vyno
- Cukrus 350 g
- Druska 2 arbat. š.
- Garstyčios 3 valg. š. sėklų
- Imbieras 2 valg. š. smulkintos šaknies
Kaip gaminti
- Pomidorus nuplaukite, įpjaukite ir 30 sekundžių panardinkite į verdantį vandenį.
- Nulupkite, perpjaukite į keturias dalis, pašalinkite sėklas, susmulkinkite. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Gabaliukais supjaustykite ir nuplautas bei išvalytas paprikas, obuolius.
- Visus recepto produktus sudėkite į puodą. Visą laiką maišydami kaitinkite, kol ištirps cukrus.
- Puodo nedenkite ir ant nedidelės ugnies kaitinkite pusantros valandos, tik nepamirškite kartkartėmis pamaišyti.
- Sutirštėjusį padažą išpilstykite į sterilius karštus stiklainius, sandariai uždarykite ir laikykite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita