Ingredientai
- Obuoliai 6 vnt. 6-8 dideli
- Apelsinai 1 vnt. ½ vnt. sultims ir žievelei
- Miltelinis cukrus 100 g
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Razinos 55 g
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 6 vnt. 6-8 lapai
- Sviestas 55 g
- Džiūvėsiai 2 valg. š.
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
- Obuolius nulupkite, susmulkinkite ir sumaišykite su apelsinų sultimis ir žievele, cukrumi, razinomis, muskatu.
- Tešlą iškočiokite ir patepkite lydytu sviestu, pabarstykite džiūvėseliais. Į jos vidurį dėkite įdarą ir tuomet užlenkusios tešlos kraštus, suvyniokite į vyniotinį.
- Patepkite jį likusiu lydytu sviestu, dėkite į skardą ir kepkite 50-60 minučių iki kol švelniai paruduos. Nepamirškite vyniotino subadyti šakute, kad išeitų susikaupę garai.