Ingredientai
- Svogūnai 2 vnt.
- Moliūgai 500 g
- Jautiena 800 g aviena
- Sviestas 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis malti
- Miltai 1 valg. š.
- Mėsos sultinys 500 ml
- Vynas 200 ml baltas
- Svogūnų laiškai 1 sauja
- Grietinė 250 g
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Citrinos 1 vnt.
Kaip gaminti
1.Svogūnus nulupkite ir stambiai supjaustykite. Moliūgus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite apie 4 centimetrų dydžio kubeliais.
2.Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite mėsą, pabarstykite druska, pipirais ir apkepkite. Sudėkite svogūnus ir šiek tiek patroškinkite. Pabarstykite miltais, supilkite sultinį, vyną ir leiskite pavirti 25 minutes.
3.Sudėkite moliūgų gabaliukus ir dar troškinkite 15 minučių. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su grietine ir sudėkite į troškinį.
4.Užvirkite, pabarstykite druska, pipirais, tarkuotais muskatais, apšlakstykite išspaustomis citrinų sultimis ir nukelkite nuo ugnies. Tiekite su virtais laukiniais ryžiais.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita