Ingredientai
- Avokadai 2 vnt.
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. sulčių
- Krevetės 240 g virtų gliaudytų
- Salierai 100 g griežinėliais supjaustytų lapkočių
- Svogūnai 20 g smulkiai sukapotų
- Petražolės 20 g susmulkintų lapelių
- Agurkai 80 g kubeliais supjaustytų
- Majonezas 4 valg. š.
- Garstyčios 2 arbat. š. neaštrių
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. maltų
Kaip gaminti
1. Avokadus perpjaukite išilgai pusiau, išimkite kauliukus, šaukštu išskobkite dalį minkštimo. Minkštimą iškart supjaustykite nedideliais gabaliukais. Avokadų puseles apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepajuostų.
2. Avokadų minkštimą, krevetes (kelias palikite salotoms papuošti), salierus, svogūnus, agurkus, petražoles sumaišykite viename dubenyje, pagardinkite šviežiai maltais pipirais.
3. Majonezą išplakite su garstyčiomis, sukrėskite į salotas ir atsargiai išmaišykite.
4. Gatavas salotas išdėliokite į avokadų puseles, papuoškite žalumynais ir likusiomis krevetėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita