Ingredientai
- Avokadai 2 vnt. dideli sunokę
- Vištienos sultinys 200 ml
- Grietinėlė 200 ml neriebios
- Pomidorai 1 vnt. arba saldžioji paprika
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. sulčių
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Petražolės 1 vnt. ryšulėlis
- Karis 1 arbat. š. žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Nulupkite avokadus, perpjaukite pusiau, išimkite kaulą, sutrinkite minkštimą šakute arba elektriniu grūstuvu. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepajuoduotų.
2. Virtuviniu kombainu sumaišykite avokadų tyrę su grietinėle ir atvėsintu sultiniu. Jei neturite kombaino, suplakite sriubą šluotele ir pertrinkite per sietelį, kad susidarytų vienodo tirštumo masė. Pasūdykite pagal skonį, pagardinkite pipirais.
3. Prieš tiekdama atšaldykite sriubą. Išpilstykite į lėkštes, ant viršaus uždėkite po šaukštą kubeliais pjaustytų pomidorų arba saldžiųjų paprikų, apšlakstykite aliejumi, papuoškite kapotomis šviežiomis petražolėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita