Ingredientai
- Baklažanai 500 g
- Miltai 1 valg. š.
- Aliejus 4 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės 2-3
- Paprikos 500 g žalios saldžiosios
- Pomidorai 500 g
- Daržovių sultinys 1 st.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Parmezano sūris 1 valg. š. tarkuotas
Kaip gaminti
1. Neluptus baklažanus supjaustykite griežinėliais, apvoliokite miltuose ir keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite po 2 minutes iš abiejų pusių, išimkite.
2. Česnako skilteles susmulkinkite, paprikas ir pomidorus supjaustykite šiaudeliais. Berkite į keptuvę, kur kepė baklažanai. Pagardinkite druska, pipirais ir pakepkite kelias minutes, tada supilkite sultinį ir troškinkite 5 minutes. Sudėkite baklažanus ir troškinkite dar 5 minutes. Dėkite į lėkštes ir pabarstykite tarkuotu parmezanu.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita