Ingredientai
- Baklažanai 2 g vidutinio dydžio, supjaustyti išilgai apie 1–1,5 cm riekėmis
- Druska 1 valg. š. rupios
- Miltai 0,5 st.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Pienas 60 ml
- Džiūvėsiai 3 st. maltų; arba panko – jie traškesni
- Citrinos žievelė 1 arbat. š. nutarkuotos
- Raudonėliai 1 arbat. š. šviežių arba džiovintų
- Petražolės 2 valg. š. susmulkintų
- Česnakai 2 skiltelės didelės, susmulkintos
- Aliejus 0,5 st. kepimui
- Čili paprikos dribsnių 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.
2. Supjaustytas baklažano riekes išdėliokite ant kepimo skardos (gali prireikti dviejų) ir iš abiejų pusių apibarstykite jas rupia druska. Palikite pastovėti apie 20 min.
3. Per tą laiką pasiruoškite 3 dubenis: viename sumaišykite miltus su trupučiu druskos ir žiupsniu pipirų. Kitame suplakite kiaušinius ir sumaišykite juos su pienu. Trečiame dubenyje sumaišykite džiūvėsius, citrinos žievelę, raudonėlius ir petražoles, česnakus ir čili bei šiek tiek druskos ir pipirų.
4. Popieriniu rankšluosčiu nubraukite nuo baklažanų riekelių druskos perteklių. Pabarstykite abi puses miltais ir kiekvieną jų pavilgykite kiaušinio plakinyje, tada įspauskite abi puses į džiūvėsių mišinį, kad kuo daugiau pastarųjų priliptų.
5. Įkaitinkite gilią keptuvę, įpilkite aliejaus. Kepkite baklažanų puseles iš abiejų pusių maždaug po 3–4 minutes, arba kol gražiai paruduos. Išimkite baklažanų riekeles ir klokite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Taip iškepkite visus likusius baklažanų šnicelius.
6. Pašaukite baklažanus į orkaitę ir kepkite apie 10 minučių, arba kol šniceliai bus minkštučiai viduje ir labai traškūs išorėje.
7. Patiekite su bulvių koše ir daržovėmis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepsniai