Ingredientai
- Kopūstai 1 vnt.
- Faršas 400 g kalakutienos
- Ryžiai 100 g 1 maišelis ilgagrūdžių
- Morkos 1 vnt. didelė
- Svogūnai 1 vnt.
- Sviestas 100 g
- Grietinė 50 g
- Miltai 70 g
- Druska 2 arbat. š.
- Vištienos sultinys 1 vnt. 1 kubelis
- Krapai 5 g šakelė žalių
- Pomidorų padažas 4 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Laurų lapai 1 arbat. š. žiupsnelis maltų
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnelis malto
- Bazilikai 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Kopūstą išvirkite, nupjaustykite lapkočius. Svogūną ir morką patroškinkite svieste su žiupsneliu muskato. Šį troškinį sudėkite į mėsą, suberkite mirkytus ryžius, įberkite pusę šaukšto druskos ir po žiupsnelį kitų prieskonių.
2. Po kukulį mėsos dėkite ant kopūsto lapo, sulankstykite, pavoliokite miltuose ir apkepkite svieste.
3. Dėkite apkepusius balandėlius į puodą, užpilkite vandeniu, pridėkite druskos, vėl tų pačių prieskonių bei vištienos sultinio, krapų, grietinės, pomidorų padažo ir virkite apie 45 min. Tiekite su bulvėmis
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių