Ingredientai
- Faršas 400 g kiauliena
- Ryžiai 1 st. 0,5 st.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Druska 1 žiupsnelis
- Žolelių mišinys: 1 žiupsnelis
- Kmynai 1 žiupsnelis malti
- Kopūstai 1 vnt. pusės gūžės
- Morkos 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės 2 - 3
- Aliejus 4 valg. š.
- Pomidorų pasta: 3 valg. š.
Kaip gaminti
1. Kiaulienos faršą sumaišykite su nuplautais ir nuvarvintais ryžiais, įberkite pipirų, druskos, kmynų ir žolelių. Gerai išmaišykite ir suformuokite nemažus kukulius.
2. Puode įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintą svogūną, česnaką, griežinėliais pjaustytą morką ir maišydami apkepkite. Kopūstą supjaustykite juostelėmis ir suberkite į puodą su apkeptomis daržovėmis, įdėkite pomidorų pastos ir maišydami kepkite, įpilkite vandens ar sultinio, įberkite pipirų, druskos, žolelių.
3. Ant viršaus sudėkite kukulius, puodą uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies, kol kukuliai išvirs, o kopūstai suminkštės.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita