Ingredientai
- Bananai 2 vnt.
- Miltai 100 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Pienas 30 ml
Kaip gaminti
1. Bananus sutrinkite šaukštu ar šakute, kol virs vientisa mase.
2. Kiaušinius gerai išplakite.
3. Į bananų masę supilkite kiaušinių plakinį, pieną, išmaišykite. Tada intensyviai maišydama supilkite miltus. Ir dar kartą gerai išmaišykite. Masė turi būti kremo konsistencijos. Jei skystoka, įberkite dar truputį miltų. Jei tirštoka, įpilkite šlakelį pieno.
4. Į gerai įkaitintą, aliejumi arba sviestu išteptą keptuvę supilkite tešlą – blynas turi būti per visą keptuvę (galima kepti ir mažus blynelius).
5. Iškeptą blyną galite patiekti visą arba suraikytą gabalėliais (kaip picą). Su šiuo blynu puikiai dera jogurtas, įvairios uogienės, džemai, šviežios uogos, klevų sirupas.
Receptą atsiuntė Elena Šimkienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita