Ingredientai
- Manai 45 g
- Pienas 65 ml
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Cukrus 1 valg. š.
- Varškė 200 g
- Bananai 1 vnt. nedidelis, gerai prinokęs
- Vanilė 1 arbat. š. keli lašeliai vanilės ekstrakto
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite (arba išklokite kepimo popieriumi) 18 cm skersmens kepimo indą.
- Į nedidelį dubenėlį suberkite manų kruopas, užpilkite jas pienu ir atidėkite į šalį, kol išbrinks.
- Atskirkite kiaušinio trynį ir baltymą. Trynį išplakite su cukrumi. Į tą patį dubenį sudėkite varškę ir gabalėliais sulaužytą bananą. Maisto smulkintuvu ar plaktuvu sutrinkite ir išplakite viską iki vientisos kreminės masės.
- Į varškės masę supilkite išbrinkusias manų kruopas, pagardinkite keliais lašeliais vanilės ekstrakto.
- Kiaušinio baltymą elektriniu plaktuvu suplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į varškės masę.
- Paruoštą masę supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 min., kol gražiai apskrus ir sutvirtės.
- Tiekite nedelsiant su bananais ir klevų sirupu arba su jogurtu, uogiene, džemu, grietine ar bet kokiais kitais mėgstamais priedais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita