Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 1 vnt. 1 pakelis, tinka ir mielinė
- Faršas 400 g 400 - 500 g kiaulienos
- Morkos 1 vnt. didelė arba 2 mažos
- Svogūnai 1 vnt.
- Sūris 4 valg. š. 4 -5 valg. š. tarkuoto fermentinio
- Paprikos 1 vnt. pusės raudonos
- Petražolės 1 sauja smulkintos
- Aliejus 3 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Druska 1 žiupsnelis
- Viduržemio regiono žolelių mišinys: 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi iškepkite faršą, smulkintą svogūną ir tarkuotą morką, paskaninkite pipirais, druska ir prieskoniais. Baigdami kepti suberkite kubeliais smulkintą papriką. Keptuvę nukelkite nuo ugnies, suberkite fermentinį sūrį, smulkintas petražoles ir viską sumaišykite.
2. Tešlą atšildykite, šiek tiek pakočiokite. Kiaušinį išplakite ir aptepkite visą tešlos lakštą. Ant tešlos paskleiskite faršo įdarą ir susukite.
3. Vyniotinį supjaustykite 2 centimetrų pločio ritinėliais ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes, kol gražiai parus. Pyragėlius tiekite tiek karštus, tiek šaltus.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė