Ingredientai
- Kiauliena 300 g su kaulu ir 100 g rūkytos šoninės
- Burokėliai 5 vnt. ir stiklinė burokėlių sunkos
- Pupelės 1 st.
- Morkos 2 vnt.
- Obuoliai 2 vnt. antaniniai
- Svogūnai 2 vnt.
- Petražolės 1 vnt. šaknis
- Bulvės 2 vnt.
- Pomidorų padažas 3 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š.
- Laurų lapai 2 vnt.
- Krapai 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį kvapiųjų pipirų žirnelių
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį druskos
Kaip gaminti
1. Pupeles iš vakaro užmerkite, tada išvirkite.
2. Burokėlius nuplaukite, nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve ir troškinkite su pomidorų tyre bei burokėlių sunka.
3. Svogūnus pakepinkite svieste su morkomis ir petražolės šaknimi, iki suminkštės.
4. Iš kiaulienos išvirkite sultinį. Į jį sudėkite kubeliais pjaustytas bulves, sumeskite laurų lapelius bei pipirų žirnelius ir apie 10 min. pavirkite. Tada sukrėskite troškintus burokėlius, kiek pavirusios – svogūnų, morkų bei petražolės šaknies troškinį, galiausiai – virtas pupeles ir dar 7 min. pavirkite.
5. Sudėkite kubeliais pjaustytus obuolius, kepintą smulkintą šoninę.
6. Tiekdamos į lėkštę įdėkite mažais gabalėliais pjaustytos kiaulienos, berkite žalumynų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita