Ingredientai
- Sviestas 100 g
- Pienas 300 ml
- Mielės 30 g šviežios
- Šafranas 2 g 2,5 g arba 1 arbat. š. ciberžolės
- Miltai 600 g kvietiniai
- Cukrus 3 valg. š.
- Kardamonas 1 arbat. š. maltas
- Druska 2 g 0,5 arbat. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Saulėgrąžos 1 valg. š. arba sezamų sėklų - apibarstyti
Kaip gaminti
1. Ištirpintą sviestą dubenyje sumaišykite su pienu. Drungname mišinyje ištirpinkite mieles, įberkite šafrano arba ciberžolės.
2. Miltus sumaišykite su cukrumi, kardamonu ir druska. Supilkite mielių mišinį ir užminkykite tešlą (jeigu reikia, įberkite daugiau miltų ir minkykite, kol nebelips prie indo).
3. Minklę uždenkite ir laikykite šiltai apie 40–50 minučių, kol pakils dvigubai.
4. Pakilusią tešlą padalykite į 2 ar 3 lygias dalis, iš jų padarykite pailgus batonėlius. Juos sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždenkite ir dar palaikykite šiltai 20–30 minučių.
5. Pakilusius batonėlius aptepkite plaktu kiaušiniu, apibarstykite saulėgrąžų (arba sezamų) sėklomis ir kepkite 220 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Atvėsti palikite orkaitėje.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita