Ingredientai
- Rūgpienis: (papločiui) 150 ml
- Alyvuogių aliejus 50 ml 50 nerafinuoto - papločiui ir įdarui
- Miltai 400 g kvietinių - papločiui
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. nubraukto - papločiui
- Druska 1 žiupsnelis papločiui
- Vanduo 1 st. šalto, virinto - papločiui
- Balzaminis actas 1 arbat. š. padažas, pagal skonį - papločiui
- Cukinijos 1 vnt. nedidelė - įdarui
- Čederio sūris 100 g tarkuoto - įdarui
- Mocarelos sūris 2 vnt. keli rutuliukai - įdarui
- Ožkų pieno sūris 80 g įdarui
- Graikiniai riešutai 1 sauja įdarui
- Krapai 1 sauja šviežių - įdarui
Kaip gaminti
- Į gilų dubenį persijokite su kėlimo milteliais bei druska sumaišytus miltus. Supilkite aliejų, trinkite masę švariais pirštais, kol riebalai tolygiai pasiskirstys.
- Supilkite rūgpienį, suminkykite vidutinio kietumo tešlą (jei pernelyg tiršta, įpilkite vandens). Palikite pusvalandį.
- Cukinijas ir mocarelą supjaustykite plonais griežinėliais. Graikinius riešutus pasmulkinkite ir paskrudinkite sausoje keptuvėje. Šviežius krapus nuplaukite, nupurtykite vandens perteklių, susmulkinkite.
- Iš tešlos ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite ploną lakštą, įtieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite tarkuoto čederio.
- Tolygiai išdėliokite cukinijų griežinėlius, tarpuose pabarstykite skrudintų riešutų. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes. Ištraukusi ant viršaus tolygiai pabarstykite smulkinto ožkų pieno sūrio, šaukite į karštą orkaitę dar 4–5 minutėms.
- Tiekite apibarsčiusi smulkintais šviežiais krapais.
Pagaminsite per 1 val. 10 min. (neskaičiuojant tešlos brinkinimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita