Ingredientai
- Slyvos 800 g
- Sviestas 2 valg. š. ištirpintas
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Pasukos 200 ml
- Miltai 150 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Cukrus 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Grietinė 4 arbat. š.
- Aliejus 2 valg. š.
- Miltelinis cukrus 2 valg. š. blynams pabarstyti
Kaip gaminti
1. Slyvas perpjaukite pusiau, jei labai didelės supjaustykite griežinėliais.
2. Kiaušinius išplakite su pasukomis, įmaišykite ištirpintą ir atvėsintą sviestą.
3. Miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską išmaišykite, suberkite į kiaušinių masę ir išplakite.
4. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus. Tešlos ketvirtį įpilkite ir įspauskite slyvų puselių.
5. Kai apkeps, apverskite ir dar pakepkite 2-3 min.
Patiekite apibarstytus cukraus pudra ir su grietine. Pagal skonį galima naudoti ir mėgstamą sirupą.
Skanaus!
Recepto autorė Jurgita Ostanina
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Konkursai: Blynų konkursas
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita