Ingredientai
- Miltai 1,3 st. 1 st. paprastų kvietinių ir 0,3 st. rupių; blynams
- Kukurūzų miltai 2 valg. š. blynams
- Cukrus 300 g 200 g karamelei; 2 šaukštai blynams ir 6 šaukštai kremui
- Kepimo milteliai 2 arbat. š. blynams
- Druska 0,5 arbat. š. blynams ir dar žiupsnelis karamelei
- Pienas 1,4 st. blynams
- Kiaušiniai 2 vnt. dideli; blynams
- Kiaušinių tryniai 2 vnt. blynams
- Sviestas 100 valg. š. karamelei ir dar 2 šaukštai lydyto blynams
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š. po šaukštelį blynams ir kremui
- Varškė 3 vnt. pakeliai po 180 g, pusriebės; kremui
- Grietinė 6 valg. š. riebios; kremui
- Citrinos sultys 1 valg. š. kremui
- Citrinos 1 vnt. nutarkuota žievelė; kremui
- Grietinėlė 100 ml riebios; karamelei
Kaip gaminti
Jį gamindami ilgai neužtruksite. Pirmiausiai iškepkite blynus, o kol jie aušta, išsukite varškės kremą ir išvirkite karamelės padažą. Tortą sukonstruosite per 5 minutes, prie jo papildomai dar galima pateikti likusios karamelės.
1. Blynams viename inde išmaišykite kvietinius paprastus ir rupius miltus su kukurūzų miltais, cukrumi, kepimo milteliais, druska ir vaniliniu cukrumi. Kitame inde išplakite kiaušinius su kiaušinių tryniais, ištirpintu sviestu ir pienu. Į skystąją blynų masę po truputį supilkite miltų mišinį ir užmaišykite blynų tešlą.
2. Į įkaitintą keptuvę pilkite po pilną samtį tešlos, ją paskirstykite ir kepkite, kol ant blyno paviršiaus pradės rastis burbuliukai. Tada blyną mentele apverskite. Iškepusį blyną palikite ant lėkštės ataušti. Tai pat iškepkite likusius blynus. Iš visos tešlos turėtų gautis 6 blynai, kuriuos palikite ataušti.
3. Kol aušta blynai, pagaminkite varškės kremą. Varškę kartu su grietine, cukrumi, citrinos sultimis ir smulkiai nutarkuota žievele, vaniliniu cukrumi gerai išsukite kol kremas taps vientisas.
4. Išvirkite karamelę. Cukrų suberkite į storagudnį puodą ir statykite ant vidutinės kaitros. Kai cukrus pradės lydytis, palaukite, kol visai ištirps, tada sudėkite pjaustytą sviestą, maišykite, kol virs vientisa mase. Sumažinkite kaitrą ir iš lėto supilkite grietinėlę, maišydami leiskite jai užvirti ir nukelkite puodą nuo ugnies. Karamelę palikite praaušti.
5. Sutepkite blynų tortą. Kiekvieną blyną pertepkite 2-3 šaukštais varškės kremo, blynus dėkite vieną ant kito. Torto viršų aptepkite likusiu varškės kremu ir apliekite karamele. Tortą galima valgyti iš karto.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Užgavėnės, Vaikų šventė