Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt. lietiniams
- Cukrus 6 valg. š. 1 šaukštas lietiniams, 3 šaukštai miltelinio cukraus pertepimui ir 2 šaukštai uogų masei
- Aliejus 2 valg. š. lietiniams
- Pienas 4 valg. š. lietiniams
- Miltai 200 g persijotų; lietiniams
- Vanduo 400 ml šalto; lietiniams
- Druska 1 žiupsnelis lietiniams
- Varškė 400 g 9 proc. riebumo; pertepimui
- Grietinėlė 100 g plakamosios arba riebios grietinės; pertepimui
- Avietės 300 g ar kitokių uogų; pertepimui
Kaip gaminti
1. Kiaušinius, cukrų, aliejų ir pieną lengvai išplakite, pasūdykite. Berkite persijotus miltus ir išmaišykite, gausis labai tiršta tešla. Įpilkite 320–350 ml vandens ir vėl išmaišykite. Palikite pastovėti 30 minučių, kad miltai gerai išbrinktų – tuomet masė bus tirštesnė, tačiau galėsite dar įpilti vandens.
2. Tešlą gerai išsukite ir įkaitinkite keptuvę. Keptuvę popieriniu rankšluosčiu suvilgykite aliejumi. Liekite tešlą ir apkepkite abi blyno puses.
3. Pasiruoškite varškės kremą. Elektriniu plakikliu gerai išplakite varškę su milteliniu cukrumi ir grietine ar grietinėle. Uogas su cukrumi gerai pertrinkite maisto smulkintuvu ar šakute. Šiek tiek uogų pasilikite tortui papuošti.
4. Tepkite lietinius uogų ir varškės kremais pakaitomis. Tortą uždenkite maistine plėvele ir leiskite bent valandą pastovėti šaldytuve. Tortas skaniausias, kai šaldytuve pabūna per naktį. Ištraukę papuoškite uogomis!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vaikams