Ingredientai
- Bolivinės balandos (kynva) 500 g
- Varškės sūris 100 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Miltai 1 st.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Svogūnų laiškai 5 vnt.
- Kalendros 1 sauja šviežios
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Aliejus 0,5 st. kepimui
Kaip gaminti
1. Bolivinės balandos sėklas išvirkite. Kol sėklos verda, smulkiai supjaustykite svogūną ir svogūno laiškus, stambesne trintuve sutrinkite morkas ir sūrį, susmulkinkite kalendrą.
2. Į išvirtas sėklas sudėkite miltus, svogūną ir jo laiškus, morkas, kalendrą, įmuškite kiaušinius. Viską išmaišykite papildydami vandeniu, kol masė bus nei labai tiršta, nei pernelyg skysta – tinkama kepimui.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite blynus, kol gražiai paruduos, kaip bulviniai blynai.
4. Boliviečiai šiuos blynus valgo kaip garnyrą prie mėsos, bet skanūs jie ir kaip atskiras patiekalas. Galima valgyti vienus arba pasigardinti jogurtu ar grietine.
Idėja virtuvės bandytojams – bolivinę balandą keisti grikiais ar kitomis mėgstamomis kruopomis. Su sūrio rūšimis taip galima eksperimentuoti.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Užgavėnės