Ingredientai
- Bulvės 3 vnt. 3 - 4 - vidutinio dydžio
- Kiaušiniai 2 vnt. trynių
- Sūris 1 valg. š. tarkuoto kietojo sūrio
- Krakmolas 1 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės 1 - sklindžiams ir 0,5 smulkintos - sūrio masei
- Druska 1 žiupsnelis
- Aliejus 100 ml kepimui
- Kreminė varškė 180 arbat. š. tepamo sūrelio - sūrio masei
- Krapai 1 valg. š. smulkintų - sūrio masei
- Citrinos 1 vnt. 0,5 arbat. š. - sulčių - sūrio masei
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis sūrio masei
- Lašiša 15 vnt. sūdytos 15 - 18 plonai pjaustytų juostelių
- Smidrai 4 vnt. konservuoti ūgliai
Kaip gaminti
- Bulves sutarkuokite plonais šiaudeliais, palikite 10 minučių, nuspauskite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Sudėkite likusius produktus, išmaišykite. Įkaitintame aliejuje iškepkite nedidelius blynelius. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
- Sūrio masei sumaišykite visus produktus.
- Patogiausia sūrio masę spausti ant blynelių pro tūtelę, taip pat ją galima dėti ir šaukštu.
- Ant viršaus iš lašišų susukite gėlytes.
- Puoškite smidrais, pabarstykite krapais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita