Ingredientai
- Bulvės 200 g virtų
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys
- Jogurtas 100 ml natūralaus
- Cukrus 3 valg. š.
- Miltai 1 sauja
- Rudasis cukrus 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Aguonos 1 st. maltų
- Obuoliai 2 vnt.
- Grietinėlė 100 ml
- Sviestas 3 valg. š.
- Sutirštintas pienas 3 valg. š. saldinto
Kaip gaminti
- Pirmiausia paruoškite tešlą: bulves sugrūskite mediniu grūstuvu, sumaišykite su jogurtu, miltais, įmaišykite plaktą trynį, žiupsnelį druskos, cukrų ir viską gerai išsukite iki tirštos masės.
- Jei tokia neišeina, įberkite miltų. Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis.
- Apiberkite cukrumi ir pakepinkite šaukšte sviesto.
- Sumaišykite su grietinėle ir pakaitinkite iki tirštos košės. Ant miltais pabarstyto stalo iš bulvių formuokite pailgus kukulius, į vidų krėskite po šaukštą obuolių, dailiai užlankstykite ir meskite į verdantį vandenį.
- Virkite, kol virtinukai iškils. Išgriebkite, nusausinkite, apkepkite svieste ir patiekite su sutirštintu pienu sumaišytomis maltomis aguonomis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita