Ingredientai
- Bulvės 3 vnt. vidutinio dydžio; blynams
- Cukinijos 1 vnt. vidutinio dydžio; blynams
- Svogūnai 1 arbat. š. mažas; blynams
- Kiaušiniai 2 vnt. dideli; blynams
- Miltai 2 valg. š. gali reikėti ir 3; blynams
- Aliejus 2 valg. š. kepimui
- Druska 2 žiupsnelis po žiupsnį blynams ir padažui
- Juodieji pipirai 2 žiupsnelis po žiupsnelį blynams ir padažui
- Varškė 100 g pusriebės; česnakiniam padažui
- Grietinėlė 100 g plakamosios; česnakiniam padažui
- Česnakai 1 skiltelės labai smulkiai sukapota; česnakiniam padažui
- Krapai 1 valg. š. kapotų šviežių; česnakiniam padažui
- Citrinos sultys 1 arbat. š. arba pagal skonį; česnakiniam padažui
Kaip gaminti
Beje, ruošdami daržovių blynus, jas tarkuokite stambiai, ne smulkiai: taip masė bus sausenė, o ir iškepę blynai traškesni. Jei norite, kad blynai būtų mažiau riebūs, kepkite juos ne keptuvėje, bet orkaitėje.
Itin svarbus ir pagardas, su kuriuo pateiksite iškeptus daržovių blynus. Mano mėgstamiausias – česnakais ir krapais pagardintas varškės ir grietinėlės padažas.
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklokie pergamentiniu popieriumi.
2. Cukinijas stambiai sutarkuokite ir nuspauskite, pašalindami perteklinį skystį. Bulves ir svogūną sutarkuokite burokine tarka.
3. Dubenyje suplakite kiaušinius, sudėkite tarkuotas cukinijas, bulves ir svogūnus, įberkite druskos ir pipirų, suberkite miltus ir sumaišykite tešlą. Jei tešla pernelyg skysta ir vandeninga, įdėkite daugiau miltų.
4. Skardoje esantį pergamentinį popierių pašlakstykite aliejumi. Šaukštu formuokite blynus skardoje. Blynų viršų pašlakstykite dar trupučiu aliejaus ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 30-40 minučių, arba kol blynai gražiai apskrus.
5. Kol blynai kepa pasigaminkite padažą
6. Varškę gerai sutrinkite ir sumaišykite su grietinėle, kol gausite vientisą tirštą padažą. Suberkite kapotas petražoles, česnakus, druską ir pipirus, įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių, galite įberti šiek tiek cukraus skoniui subalansuoti. Paragaukite ir pataisykite skonį taip, kad jums patiktų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių